×

Eroare

Tema pentru afișare nu este disponibilă. Vă rugăm contactați un administrator al site-ului.

Inspector Școlar General Camelia Gavrilă

gavrilaVocația unei școli de succes este de a face din educație un demers spiritual superior, orientat spre excelență, spre modelarea ființei umane în spiritul valorilor intelectuale, morale, estetice, de cunoaștere. An de an școala românească trăiește emoția acestor confruntări ale spiritelor alese, ale unor elevi de excepție care au trecut de etape importante și tensionate, pentru a se califica la nivelul unui important concurs național, cu deschideri spre alte etape internaționale.

Și ... an de an școala ieșeană, Inspectoratul Școlar Județean Iași reprezintă o gazdă generoasă, preocupată și implicată pentru organizarea și finalizarea cu succes a acestor concursuri, cu sute de elevi și profesori, cu reprezentanți distinși ai Ministerului Educației Naționale și ai Comisiilor naționale de specialitate, fie că a fost vorba, în trecutul recent, de limba și literatura română, de limbi străine, de istorie sau informatică. Anul 2014 este anul de grație în care Olimpiada Naționala de Chimie revine în spațiul cultural și universitar ieșean, într-o necesară și simbolică armonie cu o școală reputată de chimie, cu facultăți de tradiție și performanță academică – în cadrul Universității “Alexandru Ioan Cuza” Iași, al Universității Tehnice ”Gheorghe Asachi” Iași sau cu institute de cercetare în domeniu, recunoscute valoric la nivel național și internațional.

Dacă știința înseamnă “putere” în accepția filosofului Francis Bacon, “rafinare a gândirii de zi cu zi” după Einstein, dar și “partea cea mai importantă a fericirii” în viziunea scriitorului antic Sofocle, disciplinele științifice devin astfel, în lumea contemporană a științei și a cunoașterii, interesante și seducătoare pentru elevi, forme de verificare a interogațiilor, a dorinței de cunoaștere și înțelegere științifică a lumii. Încă din anii de liceu se nasc vocații, pasiuni, dar și competente de studiu, de cercetare care anunță specialiștii de mai târziu. Descoperirea unei inteligențe articulate, a unei puteri superioare de teoretizare și abstractizare, întâlnirea fericită dintre un elev studios și pasionat cu un profesor de excepție, pentru care performanța devine o a doua natură, sunt etape și condiții necesare pentru succesul unor demersuri de educație intelectuală superioară, preocupată de performanță și excelență.

În numele organizatorilor din Iași – oraș înnobilat de tradiție, de cultură, emoție și sensibilitate, vă dorim succes în aceasta nouă provocare a cunoașterii, sperăm să găsiți aici bucuria împlinirii, dar și plăcerea descoperirii sau a redescoperirii unei cetăți de cultură și istorie, cetate în care vibrează ecouri de poezie eminesciană, umorul senin al lui Creangă, nostalgia și eposul sadovenian, parfumul teilor din Copou, amintirea cenaclului Junimea, dar și spiritul credinței și al veșniciei transmutat în arhitectura și pictura bizantină a bisericilor nenumărate care conferă orașului adâncime metafizică inconfundabilă.

Vă dorim să parcurgeți în Iași traseul științei, neliniștea cunoașterii prin complicate și fascinante formule și reacții chimice, dar și traseul artei, al literaturii, al culturii care pulsează aici mai viu și mai profund decât oriunde .... În felul acesta călătoria și experiența dumneavoastră vor fi desăvârșite.

Profesor dr. Camelia Gavrilă
Inspector Școlar General